"EHBO bij Het Vlaamse Kruis ... en het leven blijft mooi"
 
Jaarlijks richt de afdeling van Het Vlaamse Kruis Schoten één of meerdere EHBO-opleidingen in. Iedere opleiding wordt gegeven door monitoren, artsen, of verpleegkundigen van Het Vlaamse Kruis vzw.
 
De volledige EHBO-opleiding bestaat uit 2 delen (basis- en vervolgopleiding) en is opgebouwd uit zowel theoretische als praktische lessen. Met simulanten (van VENUS, Vereniging voor Enscenering, Nabootsing en Uitbeelding van Slachtoffers) worden allerlei situaties nagespeeld om je de mogelijkheid te geven de aangeleerde theorie in de praktijk te oefenen. In deze opleiding worden verschillende zaken belicht. Na ieder deel is er een evaluatie voorzien die je helpt af te toetsen hoe het met je parate kennis gesteld is. 
 
Na afloop kan je altijd bijscholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de vaak sterk evoluerende technieken. Je kan ook als stagiair mee naar preventieve hulpposten die wij voorzien op manifestaties. Dit kan al onder begeleiding nog tijdens het volgen van de cursus en is een aanrader om extra praktijkervaring op te doen!
Wil je later doorstromen en meer opleidingen volgen? Verdere vervolmakingsopleidingen en kaderopleidingen worden jaarlijks ingericht voor actieve vrijwilligers. 
 
Onze eerstvolgende avondopleiding start op woensdag 00/00/0000. Deze gaat door in het afdelingslokaal van HVK Schoten, gelegen aan de Lodewijk Weijtenstraat 32b te 2900 Schoten (aan de Dienst der werken). De lessen starten telkens om 19u30 stipt en eindigen rond 22u00. Wens je je in te schrijven voor deze opleiding vul dan snel ons webformulier in. Heb je nog andere vragen dan kan je ons contacteren door te mailen naar opleidingen.schoten@hvk.be 
 
Het inschrijvingsgeld voor de basisopleiding bedraagt €55. Indien je je aansluitend inschrijft voor de vervolgopleiding is deze gratis. In het inschrijvingsgeld is inbegrepen: het vernieuwde cursushandboek, persoonlijk oefenmateriaal (verbanden), automatisch lidmaatschap voor één jaar en een verzekering. Na een positieve evaluatie ontvang je ook een erkend EHBO-getuigschrift en gadget.
 
Tot snel?!
 
 
COVID-19
 
COVID-19 heeft een impact over hoe wij onze opleidingen laten plaatsvinden. Om de algemene veiligheid aan te duiden werken we binnen Het Vlaamse Kruis met 4 kleurcodes (groen, geel, oranje en rood). 
Vanaf 01/09/2020 bevinden we ons in code geel. Dit laat toe om (fysieke) lesmomenten door te laten gaan in beperkte groep waabij iedereen een mondmasker draagt.
Moest het onderwijs opschalen naar code oranje dan zal de opleiding via afstandsonderwijs (online) gegeven worden. Mochten er zich veranderingen voor doen dan houden we u op de hoogte.
 
Inschrijven is de boodschap!

Wat neem je zelf mee naar de les?

- Mondneusmasker

- Pen en papier

Wat voorzien wij?

- Handontsmettingsmiddel aanwezig op verscheidende plaatsen

- Mogelijkheid tot het wassen van de handen

- Handschoenen (S, M, L, XL)

 

Basisopleiding

00.00.0000   19u30 - 22u00
Administratie en inleiding
 

 Verdere data en inhoud te bepalen.

 

Vervolgopleiding

Verdere data en inhoud te bepalen.